'Overname Opzij bijna rond'

Het tijdschrift Opzij wordt overgenomen door Veen Media. Alleen een handtekening moet nog worden gezet, melden anonieme bronnen bij Veen en de huidige eigenaar Weekbladpers Groep (WPG) maandag aan NRC Handelsblad.

Plaatsvervangend hoofdredacteur Daphne van Paassen laat weten dat de krant een 'tikje voorbarig' is. "We zijn in gesprek met Veen, maar er zijn meer partijen", twitterde ze aan het eind van de middag.

WPG deed het feministische tijdschrift en het blad J/M in november in de verkoop als gevolg van een grootschalige reorganisatie. Veen Media geeft tijdschriften als het Historisch Nieuwsblad, Filosofie Magazine en Maarten! Uit. Het bedrijf heeft recent ook moeten saneren.

Even leek het erop dat uitgeverij De Groene Amsterdammer Opzij zou overnemen. Met het plotselinge vertrek van Teun Gautier, omdat hij Edwin de Roy van Zuydewijn geld had geleend, werden ook de overnameplannen geschrapt.

De directeur van Veen Media was dinsdagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar. WPG laat weten niet te willen reageren op het bericht.