[Serie A] Juventus bezorgt Roma zeldzame nederlaag

Juventus heeft de Italiaanse topper tegen AS Roma zondag in Turijn met 3-0 gewonnen. De koploper bezorgde de nummer twee van de Serie A daarmee zijn eerste nederlaag van het seizoen. Roma eindigde het duel met negen man. Daniele De Rossi en Leandro Castán werden omstreeks de 75e minuut met rood van het veld gestuurd.

Arturo Vidal, Leonardo Bonucci en Mirko Vucinic troffen doel voor Juventus, dat nu acht punten voorsprong heeft op Roma. De ploeg uit Turijn bevestigde met de zege zijn uitstekende vorm. De laatste negen competitieduels werden allemaal gewonnen. Daarin werd bovendien slechts een tegentreffer geïncasseerd.

Juventus kwam tegen Roma sterk uit de startblokken. Na een fraaie steekpass van Carlos Tevez schoot Vidal na zeventien minuten de 1-0 binnen. Bonucci tikte drie minuten na rust op aangeven van Andrea Pirlo van dichtbij de 2-0 binnen.

De Rossi moest na 74 minuten na een grove tackle naar de kleedkamer vertrekken, waarna Castán even later hands maakte op de doellijn. Vucinic, die vijf jaar voor Roma speelde, schoot de daaropvolgende strafschop hard raak. Oranje-international Kevin Strootman maakte de negentig minuten vol voor de Romeinen.

Fiorentina profiteerde van het puntverlies van Roma door Livorno met 1-0 te verslaan. Gonzalo Rodriguez scoorde in de 66e minuut de enige treffer. Fiorentina naderde de Romeinen door de zege op vijf punten. Het duel tussen Chievo Verona en Cagliari eindigde in 0-0.