Nadal pakt eerste prijs van het seizoen

Rafael Nadal heeft in Doha de eerste prijs van het seizoen op de ATP-tour gepakt. De Spanjaard versloeg in een vermakelijke finale Gaël Monfils, die eigenlijk maar anderhalve set tegenstand gaf. Het werd 6-1, 6-7(5) en 6-2 voor de nummer één van de wereld.

Nadal kwam uitstekend uit de startblokken en had de eerste set binnen een half uur in zijn zak. In de tweede set liet Monfils bij vlagen fantastisch tennis zien en zakte Nadal ietsje in, waardoor de Fransman een break voorsprong bemachtigde, die hij desalniettemin al gauw weer inleverde. In de tiebreak was het alsnog raak voor Monfils, die zijn derde setpunt met een ace benutte.

Beide spelers kregen over en weer breakkansen in de derde set, maar alleen Nadal was scherp. De winnaar van de US Open benutte er twee en sloeg alle breakpunten tegen weg, waardoor hij uiteindelijk de 6-2 eindstand op het scorebord zette. Met de nederlaag zet Monfils een negatieve trend in ATP-finales voort; van de twintig finales waarin hij stond, won hij er slechts vier.

Nadal mag nu 250 punten bijschrijven aan zijn toch al grote puntenaantal. Omdat de Mallorcaan vorig jaar in januari en half februari nog afwezig was op de tour, heeft hij geen punten te verdedigen. Naar alle waarschijnlijkheid zal zijn voorsprong op de nummer twee van de wereldranglijst, Novak Djokovic, de komende tijd dan ook nog groter worden.