Van Barneveld in Premier League Darts

Raymond van Barneveld heeft een wildcard ontvangen voor de Premier League Darts. Dat maakte de organisatie woensdagavond na de finale van het WK darts bekend. De kersverse wereldkampioen Michael van Gerwen was door zijn eerste plek op de wereldranglijst al zeker van een plek in het lucratieve toernooi.

De tegenstander van Van Gerwen in de WK-finale, Peter Wright, kreeg ook een uitnodiging. Naast Van Gerwen plaatsten Phil Taylor, Simon Whitlock en Adrian Lewis zich op basis van hun positie op de wereldranglijst rechtstreeks. De overige van in totaal zes wildcards gingen naar Dave Chisnall, Robert Thornton, Gary Anderson en Wes Newton. Van Barneveld en Anderson hebben hun wildcard aan Sky te danken. 

Negen van de top tien spelers op de wereldranglijst zijn aanwezig. De enige niet speler die niet in de top tien staat is Anderson. De opvallendste afwezige is James Wade. Wegens gezondsheidsredenen is besloten om Wade niet uit te nodigen.

In de Premier League Darts komen de tien beste darters van het moment in een competitievorm tegen elkaar uit. De eerste vier spelers plaatsen zich voor de play-offs in mei. Titelverdediger is Van Gerwen, die destijds van Phil Taylor won.