Gewilde Büttner zet zinnen op WK

Nu hij bij Manchester United op een dood spoor lijkt te zitten, zal Alexander Büttner zijn jacht op speeltijd hoogstwaarschijnlijk elders voortzetten. Zaterdagmiddag liet Alexander Bursac, de zaakwaarnemer van de 24-jarige vleugelverdediger, al weten dat zijn cliënt gevolgd wordt door verschillende clubs.

Onder meer AS Roma en Genoa zouden concrete belangstelling hebben voor de geboren Doetinchemmer. Zodra de transferperiode in januari haar deuren opent, kan Büttner van club veranderen. Bij het maken van zijn keuze houdt hij rekening met het Nederlands elftal, zo stelt Bursac. Büttner wacht nog altijd op zijn eerste uitnodiging voor Oranje.

"Hij heeft de ambities om naar het wereldkampioenschap te gaan", aldus Bursac ten overstaan van de NOS. "Dan is het duidelijk dat hij meer wedstrijden moet gaan spelen dan tot nu toe het geval is."

Vorig jaar kwam de van Vitesse overgekomen verdediger nog met enige regelmaat in actie, maar sinds de komst van David Moyes lijken zijn kansen verkeken. "Met Alex Ferguson waren duidelijke afspraken gemaakt", laat Bursac weten. "In het eerste seizoen vijftien wedstrijden, in het tweede twintig. Maar na het vertrek van Ferguson zijn die afspraken niets meer waard."

Gezien zijn beperkte rol in de plannen van Moyes lijkt United weinig problemen te hebben met een (tijdelijk) vertrek. De clubleiding weet van de interesse van Roma en Genoa. "United is daarvan op de hoogte en de clubs zijn ook naar mij toe gekomen. Ik hoop dat de club meewerkt aan een verhuurconstructie."

Büttner maakte in de winterstop van afgelopen seizoen de overstap naar Manchester United. Onder manager Sir Alex Ferguson kwam hij tot vijf optredens in de Premier League. Daarin scoorde hij liefst twee keer.