World Cup-zege skiër Svindal

Skiër Aksel Lund Svindal heeft in Val Gardena de super-G op zijn naam geschreven. Op de Saslong-piste was de Noor oppermachtig, waardoor hij zijn derde overwinning van het seizoen boekte.

Eerder in het seizoen wist snelheidsspecialist Svindal al de super-G in Lake Louise en de afdaling in Beaver Creek te winnen. In Val Gardena was er niemand die hem serieus kon bedreigen. Op het moment dat de grote Noor naar beneden ging stond Jan Hudec uit Canada aan de leiding. Svindal bleek bij de finish 0,58 seconde sneller op Hudec, die uiteindelijk wel tweede zou worden.

De derde plek ging naar de Fransman Adrien Theaux, die bijna een seconde toe moest geven op Svindal. Italiaan Peter Fill had een tijd die goed was voor de tweede plaats, maar hij maakte bij de laatste poort een fout en werd na bestudering van de beelden gediskwalificeerd. Een aantal toppers ging onderuit, waaronder de Amerikaan Ted Ligety en de Italiaan Matteo Marsaglia, die hard met een poortje in aanraking kwam. Marsaglia stond niet veel later echter weer op zijn benen. Ook de Nederlander Maarten Meiners, tijdens de Universiade nog goed voor de vierde plaats op de reuzenslalom, haalde de finish niet.