Advocaat: "Wij zien zeker mogelijkheden"

In de achtste finales van de Europa League is AZ maandag tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan Slovan Liberec. Dick Advocaat ziet mogelijkheden tegen de Tsjechische club. "Wij zien zeker mogelijkheden om een ronde verder te komen", zegt Advocaat op de clubwebsite van AZ.

"Slovan is een ploeg die in Tsjechië elk jaar wel meedoet om de bovenste plaatsen, maar nu staan ze zesde. Misschien zijn ze dus wel net zo sterk als AZ. Dat wij eerst uitspelen is wel een voordeel, want dan weten we wat ons thuis te doen staat."

Op 20 februari gaat AZ eerst op bezoek bij Slovan Liberec. De return volgt op 27 februari in Alkmaar. Wanneer de Alkmaarders een ronde verder weten te komen, treffen zij daar de winnaar van het duel tussen Anzhi Makhachkala en Racing Genk.

Ajax neemt het in de achtste finales van de Europa League op tegen Red Bull Salzburg. De Amsterdammers spelen eerst in de Amsterdam ArenA en de return in Oostenrijk. Mocht Ajax een ronde verder komen dan treft het de winnaar van het duel tussen FC Basel en Maccabi Tel Aviv