[Video][PDC WK] Twee negendarters in middagsessie

Tijdens de middagsessie van de eerste ronde op het wereldkampioenschap darts van de PDC zijn er twee negendarters gegooid. Zowel Terry Jenkins als Kyle Anderson gooiden een perfecte leg. Beide spelers zijn echter wel uitgeschakeld. 

Mark Walsh (29) v Jarkko Komula*

Mark Walsh is de eerste geplaatste speler die de eerste ronde niet wist te winnen. Hij ging er met 1-3 af tegen Jarkko Komula. Smiley kwam al snel op 0-2 voor. De derde set ging nog wel naar Walsh en kreeg kansen om de vierde set te winnen. De dubbels van Special Brew liepen de hele partij al niet lekker. Dit bleek ook op 2-2 in de vierde set. Komula maakte het af en plaatste zich voor de tweede ronde. 

Colin McGarry v Per Laursen* (v)

Dit voorrondeduel ging tussen de winnaar van de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay en de winnaar van de Scandinavische order of merit. De Deen Per Laursen was met 2-4 te sterk voor de Noord-Ier Colin McGarry. Laursen mocht het later opnemen tegen Terry Jenkins. 

Wayne Jones (31) v Kevin McDine*

Kevin McDine wist een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning om af te rekenen met Wayne Jones. McDine won set vier en vijf met 1-3 en 0-3 om de partij te winnen. 

Terry Jenkins (17) v Per Laursen*

Ondanks dat Jenkins een negendarter gooide en een 170 liet noteren mocht de halvefinalist van 2011 naar huis. De Deense qualifier Laursen was met 2-3 te sterk voor Jenkins. Laursen en Jenkins behielden beiden hun eerste twee sets. In de vijfde en beslissende set ging de eerste leg naar Laursen. 

In de tweede leg was het raak. Jenkins gooide zijn negendarter en kwam op 1-1. Deze negendarter is 30.000 Engelse pond waard, zo'n 35.000 euro. Deze prijs moet echter wel gedeeld worden als er meer spelers zijn die een negendarter gooien, wat later al het geval bleek te zijn. In de verlenging van de wedstrijd was het Laursen die aan het langste eind trok. 

Jenkins gooide twaalf 180'ers, een 170 finish en had een gemiddelde van 95,9. Laursen kwam gemiddeld slechts tot 89,5 en gooide vier 180'ers en tien 140'ers. Op de dubbels was Peachy echter nauwkeuriger. 

Ian White (21)* v Kyle Anderson

Ian White is de enige geplaatste speler die zich vanmiddag wel plaatste voor de tweede ronde. Het werd 3-1. Kyle Anderson gooide zijn negendarter in de openingsleg van de vierde set. Net zoals Jenkins gooide hij na twee 180'ers 141 uit met triple 20, triple 19 en dubbel 12. Die negendarter bracht White niet van zijn voetstuk en won de drie legs daarna en daarmee ook de partij. 


Twee negendarters in twee verschillende wedstrijden. (bron: YouTube)