[PDC WK] Taylor, Wright en Burnett naar tweede ronde

Vandaag is het wereldkampioenschap darts bij de PDC begonnen. FOK!sport is weer van de partij om iedere dag verslag te doen van de wedstrijden. Op de openingsdag kwam één Nederlander in actie. Mareno Michels nam het op tegen oud-wereldkampioen John Part. 

John Part (25)* v Mareno Michels

Michels heeft niet weten te stunten tegen John Part. De wedstrijd leek eenvoudig gewonnen te gaan worden door de Canadees. Het stond 2-0 in sets en 2-0 in legs voor Part en toen was het de beurt aan Michels. De darter uit Dordrecht won uiteindelijk de derde set met 2-3. Ook de vierde set ging met 2-3 naar Michels. 

Helaas trok Michels alsnog aan het kortste eind. De laatste set ging met 3-0 naar Part en die won daarmee de wedstrijd. 

Rob Szabo*  v Ian Moss (V)

Deze partij uit de voorronde ging tussen de qualifier uit Nieuw-Zeeland en de verliezer van de finale van het PDPA kwalificatietoernooi. Rob Szabo won deze wedstrijd met 4-3 in legs en mocht later op de avond aantreden tegen Phil Taylor.

Peter Wright (16)* v Joe Cullen

Wright heeft met 3-0 gewonnen van Joe Cullen. De setstanden waren 3-2, 3-2 en 3-1. In het begin van de tweede set plaatste Snakebite zijn eerste break van de wedstrijd. Cullen brak een leg later direct weer terug. Op 2-2 gooide Wright 121 uit om ook de tweede set te winnen. 

In de derde set wordt afgesloten met een 151 van Wright. De kleurrijke darter mag over een week terug komen voor de tweede ronde. Daarin zal hij het opnemen tegen Terry Jenkins of een qualifier.  

Phil Taylor (1)* v Rob Szabo

De wedstrijd begon verrassend. Szabo won de eerste set met 1-3 door na de eerste leg 90, 128 en 108 uit te gooien. Taylor werd wakker en won met dezelfde cijfers de tweede set. De derde set gaat met 3-0 naar Taylor, Szabo begint wat minder te gooien dan in de eerste twee sets. 

De vierde set leek eenvoudig met 3-0 naar Taylor te gaan, maar uiteindelijk won de zestienvoudig wereldkampioen de set met 3-2. Szabo kan met opgeheven hoofd terug naar Nieuw-Zeeland. 

Richie Burnett (28)* v Dean Winstanley

Één break in de tweede set was voldoende voor Burnett om op een 2-0 voorsprong te komen in sets. De derde set ging nog wel met 0-3 naar Winstanley maar dat was niet voldoende om de partij te winnen. The Prince of Wales gooide dubbel zestien uit en plaatste zich voor de tweede ronde. Burnett noteerde 97,2 gemiddeld en Winstanley 95,5. 

* naar volgende ronde