Nieuwe overwinning biatleet Fourcade

Biatleet Martin Fourcade heeft in Hochfilzen zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. In de achtervolging ging de Fransman als eerste over de finish, voor de Noren Emil Hegle Svendsen en Tarjei Bø.

In de Oostenrijkse sneeuw ging de Noor Lars Berger, winnaar van de sprint en dus de eerste die mocht vertrekken, na de eerste schietbeurt aan de leiding. Fourcade had de tweede plek in handen, gevolgd door nog een Noor, Ole Einar Bjørndalen. Na de tweede schietbeurt kwam Fourcade iets dichterbij. Berger bleef echter opnieuw foutloos, en dus kon Fourcade de razendsnelle Noor nog niet inhalen. Bjørndalen maakte opnieuw een fout, waaardoor hij een paar plekken terugviel.

Bij de derde keer schieten ontstond er een ander beeld. Fourcade mistte één schijf, waar Berger er twee niet wist te raken. De Fransman kon de leiding overnemen, nu gevolgd door de nog altijd foutloze Duitser Simon Schempp en Oostenrijker Christoph Sumann. Na de laatste schietbeurt was duidelijk dat Fourcade ging winnen en dat Svendsen tweede zou worden. De strijd om de derde plek ging vooral tussen Sumann, de foutloos gebleven Evgeniy Ustyugov uit Rusland en de Noren Bø en Bjørndalen. Het was uiteindelijk Bø die de Rus nog van zich af wist te houden. Fourcade was bij lange na niet de snelste op de ski's, maar vanwege zijn sterke schieten en zijn in de sprint opgebouwde marge wist hij de wedstrijd nog te winnen, ruim zeven seconden voor Svendsen.