Ronaldo overweegt Gouden Bal te boycotten

Een grappig bedoelde opmerking van Michel Platini is niet in goede aarde gevallen bij Cristiano Ronaldo. De Portugese superster overweegt zelfs de Gouden Bal te boycotten. De FIFA veroorzaakte onlangs ophef, door de stembussen langer open te houden.

De aanleiding voor deze beslissing was volgens sommigen het belangrijke aandeel dat Ronaldo had in de uitschakeling van Zweden in de play-offs richting het WK in Brazilië. Platini, lachend: "Misschien heeft de FIFA dat gedaan om Ronaldo tevreden te stemmen."

Volgens verschillende Spaanse media bedoelde Platini die uitspraak serieuzer dan hij deed overkomen. Ook Ronaldo kan er niet om lachen. "Ik denk dat Platini me probeerde te provoceren", vertrouwde hij de aanwezige media toe, toen hij op weg naar Madeira was. Daar zal hij zijn persoonlijke museum openen.

Als een van de topgegadigden voor de Gouden Bal, wordt Ronaldo bij de uitreiking van de trofee verwacht. Zelf weet hij nog niet of hij de show in Zürich zal bijwonen. "Op de dag van de prijsuitreiking ben ik in Spanje, of Zürich, of Madeira."

Volgens de verschillende wedkantoren is Ronaldo de grote favoriet voor de belangrijkste individuele voetbalprijs van het jaar. Franck Ribéry en Lionel Messi volgen op korte afstand. In 2008 schreef Ronaldo de Gouden Bal al eens op zijn naam. Destijds werd hij beloond voor een uitmuntend seizoen in dienst van Manchester United. Sindsdien moest hij Messi viermaal op rij voorrang verlenen.