Ajax wil Denswil belonen met nieuw contract

Stefano Denswil kan rekenen op een nieuw contract bij Ajax. De clubleiding wil hem belonen voor zijn ontwikkeling die hij de laatste tijd doormaakt. Het huidige contract van de 20-jarige verdediger loopt af in de zomer van 2015.

Ajax wil die verbintenis opwaarderen en verlengen. Technisch directeur Marc Overmars had daar maandag een gesprek over met de zaakwaarnemer van Denswil, Winny Haatrecht. "We zijn zeer tevreden over de ontwikkeling van Stefano en willen hem daarvoor belonen", aldus Overmars in gesprek met De Telegraaf.

In oktober 2012 maakte Denswil zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. In de bekerwedstrijd tegen ONS Sneek maakte hij zijn eerste minuten en tevens zijn eerste doelpunt. Dit seizoen kwam hij al regelmatig in actie in het eerste elftal als vervanger van Toby Alderweireld. Afgelopen zondag kreeg Denswil nog de voorkeur boven Niklas Moisander in het hart van de verdediging.

Overmars is ook bezig om de 18-jarige Ricardo Kishna langer vast te leggen. De speler van de A1 wordt gevolgd door de Europese top en heeft een aflopend contract. Hij ontving deze week een aanbod voor drie jaar van Ajax. "De club en mijn zaakwaarnemer, Mino Raiola, zijn daarover in gesprek. Ik richt me alleen op het voetbal", aldus Kishna. Eerder wist Overmars Joël Veltman (2017), Daley Blind (2016) en Viktor Fischer (2016) langer aan Ajax te binden.