Curlingploeg verliest in play-offs EK

De Nederlandse curlingploeg kan promotie naar de A-divisie vergeten. Op het Europees kampioenschap voor B-landen verloor de ploeg play-off B met 6-4 van Italië. De ploeg van skip Jaap van Dorp moet nu spelen om het brons.

Oranje speelt vrijdag tegen de verliezer van de halve finale om het brons. Die wedstrijd gaat tussen Italië en Hongarije en wordt donderdagavond gespeeld. De Hongaren eindigden in de groepsfase boven Oranje, maar verloren donderdag play-off A van Duitsland met 7-1. Onze Oosterburen wonnen de andere poule in de B-divisie.

Hongarije speelt nu tegen Italië voor een plek in de finale en om promotie naar de A-groep. Duitsland staat na de zege in play-off A al in de finale en is al zeker van promotie. De Oranjecurlers hebben door het verlies in play-off B geen kans meer om hun vooraf gestelde doelstelling om naar de A-divisie te promoveren te halen. 

Uit de A-divisie zijn Finland en Frankrijk gedegradeerd. Die spelen vanaf volgend jaar in de B-divisie bij Nederland. Slowakije en België zijn uit de B-divisie gedegradeerd.