Mannen en vrouwen Zuid-Afrika naar WK hockey

Zuid-Afrika heeft met twee teams de laatste toegangstickets veroverd voor het WK hockey van volgend jaar in Den Haag. Zowel de mannen- als vrouwenploeg won deze week de Africa Cup, wat goed was voor directe kwalificatie voor het mondiale toernooi.

De mannenploeg versloeg Egypte in Nairobi in de finale met 2-0, de vrouwenploeg was met 3-2 in de eindstrijd te sterk voor Ghana. Het veld bij de mannen bestaat uit: Nederland, Duitsland, Argentinië, Zuid-Korea, Australië, Zuid-Afrika, Engeland, België, Nieuw-Zeeland, Spanje, Maleisië en India. Het deelnemersveld is op twee plaatsen anders dan ten opzichte van vier jaar geleden. België en Maleisië hebben de plaatsen van Canada en Pakistan ingenomen.

De deelnemers aan het vrouwentoernooi: Nederland, Duitsland, Argentinië, Japan, Australië, Zuid-Afrika, Engeland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, China, Verenigde Staten en België. Nieuw zijn België en de Verenigde Staten, India en Spanje hebben zich niet weten te kwalificeren. Het WK wordt van 31 mei tot en met 15 juni afgewerkt in het stadion van ADO Den Haag.