[NFL] Panthers verlengen winstreeks naar zes

De Carolina Panthers hebben vannacht hun winstreeks weten op te schroeven naar zes. Een late touchdown was nodig om de New England Patriots met 24-20 te verslaan.

De Panthers pakten in het eerste kwart de voorsprong. Brandon LaFell maakte een touchdown op een korte harde pass van quarterback Cam Newton. Het was een knappe vangst van LaFell want hij werd dicht op de huid gezeten door de verdediging van de Patriots.

In het tweede kwart gebeurde er weinig met de score. Graham Gano zorgde er met zijn field goal voor dat de Panthers met 10-0 voor kwamen te staan. Stephen Gostkowski, de kicker van de Patriots, verkleinde de achterstand vlak voor rust weer naar zeven punten.

Ook het derde kwart ging gelijk op. De Patriots trokken de stand al snel gelijk naar 10-10 door een touchdown van Rob Gronkowski. De touchdown leek een beetje op de touchdown van LaFell eerder in de wedstrijd. Met nog iets meer dan twee minuten te gaan in het kwart scoorden de Panthers hun tweede touchdown van de avond. Newton gooide rond de 20yard-lijn een pass naar Greg Olsen die nog net binnen de endzone kon blijven om te scoren.

De Panthers gingen zodoende met een voorsprong van zeven punten het vierde kwart in. Deze voorsprong werd al snel van ze afgenomen door een rushing touchdown van Stevan Ridley. Gostkowski zette met zijn tweede field goal van de avond de Patriots vervolgens voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Dat leek lange tijd voldoende te zijn voor de overwinning, maar met nog één minuut te gaan in de wedstrijd gooide Newton de bal naar Ted Ginn die bijzonder knap langs drie Patriots wist te glippen en de wedstrijd toch in het voordeel van de Panthers wist te beslissen.