'Veltman start bij Oranje tegen Colombia'

Joël Veltman start dinsdagavond in de basis bij het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Colombia. Ook Memphis Depay en Gregory van der Wiel krijgen een basisplaats. Door de vele afwezigen moet bondscoach Louis van Gaal een hoop wijzigingen doorvoeren in zijn elftal.

Veel spelers haakten af wegens blessures. Maandag kwamen daar ook Arjen Robben en Nigel de Jong bij. Hierdoor kon Van Gaal zijn spelers op de afsluitende training niet elf tegen elf laten spelen. "Het was daardoor iets anders dan normaal, maar de spelers wisten al wie zou gaan spelen tegen Colombia."

Door de blessure van Robben komt er een plekje vrij op de rechterflank. Jeremain Lens verhuist van links naar rechts. Memphis Depay krijgt hierdoor de kans op de linkerflank.

In verdedigend opzicht krijgt Van der Wiel een kans om zich te bewijzen. Het wordt zijn eerste interland onder Van Gaal. Dat geldt ook voor Veltman, die samen met Ron Vlaar de ijzersterke spits Radamel Falcao in bedwang moet zien te houden. Dat meldt De Telegraaf.

Voor de verdediging vervangt Stijn Schaars de geblesseerde Nigel de Jong. Voor hem spelen Kevin Strootman en Rafael van der Vaart, met Siem de Jong opnieuw in de spits.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Cillessen, Van der Wiel, Veltman, Vlaar, Blind, Schaars, Strootman, Van der Vaart, Depay, De Jong en Lens.