Cricketers verslaan Italië in oefenduel

Het Nederlands cricketteam heeft het tweede en laatste oefenduel in voorbereiding op het WK Twenty20-kwalificatietoernooi winnend afgesloten. Nadat er afgelopen dinsdag van Ierland was verloren werd er nog wel gewonnen van Italië. De Zuid-Europeanen kwamen tot 145 runs tegen het verlies van zeven wickets. In de zeventiende over ging Nederland over het totaal van Italië heen om de partij te winnen. 

Nederland begon sterk met een wicket op de eerste bal van de wedstrijd. Het Italiaanse duo Peter Petricola en Damian Crowley kwamen samen tot 88 runs voordat Petricola uit ging. Even later werd Crowley ingerekend door aanvoerder Peter Borren.

Ook Nederland verloor snel twee wickets. Stephan Myburgh en Wesley Barresi konden na respectievelijk vier en negen ballen weer gaan zitten. Uiteindelijk kwam het goed met het cricketteam. Szwarzcysnki (59, not out) en Borren (48, not out) waren goed voor de meeste Nederlandse runs. 

Vrijdag begint het kwalificatietoernooi in de Verenigde Arabische Emiraten. Van de zestien deelnemende landen zullen er zes zich plaatsen voor het WK Twenty20 volgend jaar in Bangladesh.