[JL] Willem II en FC Eindhoven verliezen dure punten

Willem II en FC Eindhoven zijn er vrijdagavond in de Eerste Divisie niet in geslaagd koploper FC Dordrecht te passeren op de ranglijst. Willem II speelde in Tilburg ruim een halfuur met tien man en kwam niet verder dan 0-0 tegen MVV Maastricht. Eindhoven verloor in eigen huis met 3-1 van Excelsior.

Willem II'er Robbie Haemhouts pakte in de 57e minuut zijn tweede gele kaart. De Tilburgse ploeg nam door het puntverlies niet de koppositie over van Dordrecht, dat een punt meer heeft en nog een duel tegoed. De ploeg gaat maandag op bezoek bij Jong Ajax.

Eindhoven blijft op twee punten achterstand staan van de koploper. Lars Hutten zette Excelsior na 23 minuten op voorsprong, waarna Jens van Son de stand gelijktrok. Goals van Kevin van Diermen en Jordan Botaka bezorgden de Rotterdammers uiteindelijk de overwinning. Excelsior staat elfde op zes punten van Dordrecht.

FC Emmen versloeg Almere City met 2-1. Roland Bergkamp bezorgde de thuisploeg met twee treffers de zege. Vincent Janssen deed wat terug voor Almere, dat negentiende blijft staan. Emmen deed goede zaken en steeg naar plek vier met drie punten minder dan Dordrecht.

Helmond Sport won met 3-2 bij FC Oss. Marko Maletic en Jorzolino Falkenstein brachten hekkensluiter Oss twee keer op voorsprong, maar doelpunten van Stanley Erbers (2x) en Davy Brouwers zorgden voor een Brabantse overwinning. Oss sloot het duel met tien man af nadat Joep van den Ouweland in de negentigste minuut met rood van het veld was gestuurd. Helmond staat zevende met vier punten achterstand op Dordrecht.