Force India niet blij met Pirelli-banden

Het Formule 1-team Force India is niet blij met de huidige Pirelli-banden. De renstal van Vijay Mallya streed begin dit seizoen nog met McLaren om de vijfde plaats in het contructeurskampioenschap, maar moet nu vrezen dat het goed in vorm zijnde Sauber de zesde stek afpakt.

Force India's sportief directeur Otmar Szafnauer weet tegenover Blick wel de oorzaak te melden: de banden. "Er is geen wonder Sauber, maar het zijn de Pirelli's. Het is de volledige verklaring voor de huidige situatie."

Voor Force India begon het seizoen 2013 uitstekend, maar nadat de banden na de aanpassingen na de race in Groot-Brittannië geen stalen karkas meer hadden maar een van kevlar is de renstal nergens meer. Sauber gaat juist de laatste wedstrijden erg goed en heeft in het contructeurskampioenschap nog maar zeventien punten achterstand op Force India. Een plaats stijgen zou de Zwitsers zeven tot acht miljoen extra uit de prijzenpot opleveren.

FI's vice-teambaas Bob Fernley is tegenover BT Sport dan ook duidelijk. "We moeten er voor zorgen dat we weer goed gaan scoren. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we nét dat beetje extra vinden dat we de laatste races missen. Of dat genoeg gaat zijn om Sauber voor te blijven, weet ik echter niet."

Het team van Mallya weet dat Sauber er alles aan zal doen om in de titelstrijd een plaats te stijgen. Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn: "Het verschil tussen zevende of zesde worden is aanzienlijk, want vanaf plaats zes, en daarboven, begin je het echt te merken als je een plekje hoger eindigt in het kampioenschap. Het zou ons dus ook zeker helpen om zesde te worden in plaats van zevende. Het zou ook een mooie manier zijn om alle mensen die dit jaar zo negatief zijn geweest over ons team op hun nummer te zetten."