[NHL] Panthers verbluffen de Penguins

De Florida Panthers hebben vannacht verrassend gewonnen van de Pittsburgh Penguins. Na drie periodes stond er een 6-3 eindstand op het scorebord.

De Panthers kwamen al vroeg in de eerste periode op voorsprong. Brad Boyes maakte een goede assist van Tomas Fleischmann af. De Penguins kwamen echter snel terug door een goal van Evgeni Malkin. Vier minuten later stonden de Panthers weer voor na een goal Kris Versteeg. Nog voor het einde van de eerste periode trokken de Penguins opnieuw de stand gelijk. Ditmaal was Craig Adams het eindstation van een aanval van de Penguins.

In de tweede periode namen de Panthers een grotere voorsprong. Ze werden daarbij wel geholpen door de Penguins, die een 5-on-3 powerplay moesten toestaan. Van die situatie maakte Jonathan Huberdeau gretig gebruik door de 3-2 op het scorebord te zetten. In de daaropvolgende powerplay maakten de Panthers ook nog de 4-2. De Penguins scoorden na twaalf minuten in de tweede periode nog de aansluitingstreffer. Pascal Dupius schoot de puck, op aangeven van Sidney Crosby, door de benen van goalie Jacob Markstrom.

In de derde periode hield Markstrom zijn goal knap schoon, waardoor de Panthers uit konden lopen tot 6-3 door toedoen van Fleischmann en opnieuw Boyes. Dit was de eerste nederlaag van de Penguins dit seizoen. Ze gaan daarom niet de Maple Leafs op de ranglijst voorbij. De Maple Leafs hebben echter wel een wedstrijd meer gespeeld.