Kensington op Eurosonic Noorderslag

Kensington staat volgend jaar op het Groningse festival Eurosonic Noorderslag. De organisatie maakte dinsdag de eerste namen voor het festival, dat van 15 tot en met 18 januari plaatsvindt, bekend. Ook Mister and Mississippi is te zien op de 28e editie.

Het festival bestaat uit twee delen. Noorderslag, het Nederlandse deel, vindt plaats op zaterdag 18 januari. Van 15 tot en met 17 januari vindt Eurosonic plaats, dat in het teken van Europees talent staat. Hier kunnen ook Nederlandse acts staan, zoals Kensington en Mister and Mississippi.

Ook de Ierse band The Strypes komt in januari naar Groningen, net als de Vlaamse acts Coely en Vismets. Eerder werd bekend dat Eurosonic dit jaar in het teken van Oostenrijkse muziek staat. Dat betekent dat ook relatief onbekende Oostenrijkse artiesten optreden.

De eerste Oostenrijkse naam die bekend is gemaakt, is rockband Ja, Panik. Eurosonic Noorderslag geldt als belangrijk platform voor Europese muziek. Van de driehonderd bands en muzikanten die optreden, beleven velen daarna een internationale doorbraak. Kensington stond ook op de vorige editie van het festival.