'Geen Yakuza 5 voor het westen'

In een interview met Edge heeft Yakuza-bedenker Toshihiro Nagoshi aangegeven dat er zeer waarschijnlijk geen westerse release komt van het meest recente deel in de serie, Yakuza 5. Na het afronden van de spinoff Yakuza Isshin wil men namelijk verder met een nieuw deel in de serie.

Toshihiro geeft aan dat de mankracht van de studio beperkt is, en het lokaliseren van de game veel tijd zou gaan kosten door de omvang ervan. En die tijd heeft de studio niet; als men zou moeten kiezen tussen het lokaliseren van Yakuza 5 of het ontwikkelen van een nieuwe game, dan kiest Toshihiro voor het laatste. Het is daarom ook niet waarschijnlijk dat de game ooit nog naar de westerse markt komt.

De beste man geeft echter wel aan dat er veel naar gevraagd wordt en dat ze er zelfs klachten over binnen krijgen, dus het is niet alsof hij de fans simpelweg negeert. Hij moet echter wel een keus maken, en jammergenoeg gaat hij waarschijnlijk kiezen voor Yakuza 6. De echte diehard fans kunnen natuurlijk altijd een cursus Japans gaan volgen en de game importeren, want Sony's PlayStation 3 is gewoon regiovrij.