Bosz: "Meer dan terecht gewonnen"

Peter Bosz was blij dat zijn ploeg in de derby tegen NEC 'onder de druk uit voetbalde'. Jammer vond de trainer het dat de zege zo laat pas tot stand kwam. Bosz was blij met de drie punten, maar baalde wel enigszins van de manier waarop de zege behaald werd.

"Ik vind dat we zo'n goede wedstrijd gespeeld hebben en het veel eerder hadden moeten beslissen. Op het moment dat zij 2-2 maken denk je wel: volstrekt onnodig", aldus de trainer tegenover Fox Sports. Hij vond dat zijn ploeg in Nijmegen goed voor de dag kwam. "We hadden de volledig controle, gaven weinig kansen weg alleen hadden zelf meer moeten scoren. We hadden veel eerder 1-3 moeten maken en dan weet je dat het altijd een keer mis kan gaan."

Scheidsrechter Pol van Boekel kreeg na rust in negatieve zin de schijnwerpers op zich gericht, door een goal van Mike Havenaar af te keuren, omdat hij daarvoor had gefloten voor een overtreding. Bosz is daar niet boos over. "Hij zal zelf ook heel ongelukkig met die situatie zijn. Het was natuurlijk een overtreding en hij floot iets te vroeg, maar goed: dat gebeurt."

Bosz wil nog niet te veel omhoog kijken op de ranglijst. "Wat ik veel belangrijker vind is dat je ziet dat wij steeds beter gaan voetballen. Een derby is vaak vechtvoetbal en wij hebben aangetoond dat we daar niet in meegingen en onder de druk uit voetbalden. Ik denk dat iedere neutrale toeschouwer met me eens zal zijn dat wij hier vandaag terecht gewonnen hebben."