[JL] Willem II koploper na winst op Eindhoven

Willem II heeft zich voorlopig aan kop van de Jupiler League genesteld. De Tilburgers wonnen thuis met 3-2 van FC Eindhoven en hebben nu een puntje meer dan FC Dordrecht, dat zondag pas in actie komt. Eindhoven bezet de vierde plaats.

Ali Messaoud zette Willem II na een kwartier spelen op voorsprong, maar snel daarna herstelde Jens van Son het evenwicht. Op slag van rust zette Ruud Boymans de thuisploeg uit een corner op 2-1, waarna Jeroen Lumu tien minuten voor tijd met een prachtig schot in de korte hoek de wedstrijd leek te beslissen. Door toedoen van Josemar Machiavala keerde de spanning vlak voor tijd nog even terug.

Dordrecht heeft een goede kans om de koppositie over twee dagen weer over te nemen. De ploeg moet op bezoek bij hekkensluiter FC Oss.

Helmond Sport werd op eigen veld met 3-1 verslagen door Almere City FC. Beide clubs werden deze week in het bekertoernooi uitgeschakeld door een amateurclub. MVV en FC Emmen speelden in Maastricht met 0-0 gelijk.