Alonso verlegt ambitie voor wielerteam naar 2015

Fernando Alonso is vastberaden om een eigen wielerploeg van de grond te krijgen. Omdat onderhandelingen met Euskaltel op niets zijn uitgelopen, wil de Spaanse Formule 1-coureur nu in 2015 met een wielerteam op de proppen te komen. Dat laat Alonso maandag weten in een korte verklaring.

"We hebben het tot het einde geprobeerd, maar het is niet mogelijk gebleken om in 2014 met een wielerteam te komen", zegt Alonso. "Maar mijn passie voor deze sport blijft intact. Daarom gaan we vanaf morgen opnieuw bouwen, desnoods helemaal vanaf het begin. Laten we vooruitkijken naar 2015."

Alonso wilde de licentie van Euskaltel overnemen. Begin deze maand werd nog een principeovereenkomst gemeld tussen ploeg en coureur. Waarom nu toch een kink in de kabel is gekomen, werd niet bekendgemaakt. "We willen heel graag openheid van zaken geven, maar dat kan helaas niet. We moeten de vertrouwelijkheid van de onderhandelingen respecteren", stelde Euskaltel eerder maandag op de website.

Volgens de Spaanse sportkrant AS had Alonso geen zin om lopende verbintenissen met de fietsenfabrikant en kledingleverancier te respecteren. Ook zou de Ferrari-coureur er geen brood in zien om naast de renners ook de rest van het personeel over te nemen.