[Bundesliga] Bayern gedeeld aan kop na winst op Schalke

Bayern München heeft zich naast Borussia Dortmund aan kop van de Bundesliga genesteld. De Rekordmeister overklaste Schalke 04 door in Gelsenkirchen met 4-0 te winnen. Arjen Robben scoorde niet, maar nam wel de corner waaruit Bastian Schweinsteiger de score opende. Bij Schalke ontbrak de nog altijd geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar.

Bayern legde Schalke het zwijgen op met twee doelpunten in twee minuten tijd. Net nadat Schweinsteiger in de 21e minuut de ban had gebroken, maakte Mario Mandzukic er 0-2 van. Franck Ribéry en Claudio Pizarro vijzelden in het laatste kwartier het doelsaldo nog wat op.

Door de overwinning profiteert Bayern maximaal van het puntenverlies van Dortmund, dat zaterdagmiddag tegen FC Nürnberg bleef steken op 1-1. Beide rivalen staan na zes wedstrijden op zestien punten en hebben een doelsaldo van plus elf. Dortmund heeft een doelpunt meer gescoord.