Xbox-baas wil Gears of War op Xbone

Microsoft's Phil Spencer heeft vandaag aangegeven in een interview met het befaamde Japanse gameblad Famitsu dat hij graag een nieuwe Gears of War-game zou zien die op Xbox One uit zou moeten komen. Phil baalt er echter van dat deze beslissing niet aan hem is.

Gears of War is namelijk een franchise van Epic Games, en het is nog maar de vraag of er bij hen nog wel de wil is om een Gears of War-game te maken. In juli vorig jaar werd Epic Games namelijk grotendeels overgenomen door het Chinese Tencent Holdings. Niet veel later stapten veel belangrijke medewerkers van Epic Games op, waaronder Cliff Bleszinski en Mike Capps.

Tevens zijn er ook medewerkers opgestapt bij de Poolse People Can Fly-studio, een bedrijfsonderdeel van Epic dat onder andere Gears of War; Judgment heeft ontwikkeld. Een derde studio, Impossible Games, werd begin dit jaar gesloten. Het is dus nog even afwachten wat de toekomst van de Gears of War-franchise gaat worden. In ieder geval is Epic Games zelf voorlopig nog aan zet, want zij bezitten de rechten, en niet Microsoft.

Phil Spencer

Phil Spencer