Andrew Wilson nieuwe baas van EA

Vanaf vandaag neemt de voormalige EA Sports Executive Vice President, wat een mondvol, Andrew Wilson het stokje over als CEO van EA. De aanstelling volgt na het opstappen van de vorige CEO John Riccitiello in maart dit jaar, en vervangt daarmee de tijdelijke CEO Larry Probst.

Andrew gaat zich focussen op het verder transformeren naar een 'digitale toekomst' en het uitbrengen van geweldige games en diensten voor verscheidene platformen. Daarnaast gaat de beste meneer zijn best doen om een bedrijfscultuur van 'execution that will drive profitable growth' tot stand te brengen. Juist.

Uiteraard hoort bij een zware taak als deze ook een schappelijk salaris, en daarom krijgt mijnheer Wilson als jaarlijkse beloning voor zijn diensten een salaris van slechts $800.000 dollar, hetzelfde bedrag als wat zijn voorganger verdiende. Mocht Andrew enorm succesvol zijn, dan kan hij tot anderhalf keer zijn jaarsalaris aan bonussen verdienen. Ook heeft Wilson de optie om tot één miljoen aandelen van EA te kopen, mocht hij dat willen.

Meneer Wilson

Meneer Wilson