'Next-gen spellen van EA worden duurder'

Er zijn prijzen voor de nextgen games van Electronic Arts opgedoken die een stukje hoger zijn dan de current-gen titels. Dat terwijl Sony- en Microsoftgames voor hun nextgen games dezelfde prijs als die current-gen spellen blijven behouden.

Het lijkt erop dat de informatie per ongeluk is onthuld dankzij een retailer FAQ van GAME in het Verenigd Koninkrijk. In deze FAQ staat de volgende vraag met bijbehorend antwoord:

"How much will PlayStation 4 games cost?
At present, the only publisher to confirm costs of their next generation games are EA, attaching a price of £54.99. No other game prices have been confirmed. We will of course update our listings as and when this happens. And if the price changes before release day, you will always pay the lowest price."

Consumenten zijn gewend om veertig tot vijfenveertig pond voor een nieuwe game neer te leggen, op basis van een algemene adviesprijs van vijftig pond. Blijkbaar is de prijs met vijf pond verhoogd. Dat komt neer op tachtig dollar.

Zowel Sony en Microsoft hebben officieel hun respectieve PlayStation 4- en Xbox One-games zestig dollar als retailprijs gegeven, dezelfde verkoopprijs als de huidige software titels voor de PlayStation 3 en Xbox One. EA heeft nog geen officieel statement over de vermeende prijsverhoging gegeven.