Monster Hunter 4 populair in Japan

Het actierollenspel Monster Hunter 4 is in Japan binnen vier dagen uitgegroeid tot een van de populairste games voor de Nintendo 3DS aller tijden. Uitgever Capcom liet dinsdag weten ruim twee miljoen exemplaren van het spel in de winkel te hebben gelegd, waarvan een groot deel reeds verkocht zou zijn.

Het is niet bekend hoeveel exemplaren van Monster Hunter 4 precies zijn verkocht. Een entree in de top tien van bestverkochte games aller tijden in het Aziatische land lijkt echter aanstaande. Op de tiende plek staat nu het spel Pokémon Rumble Blast, waarvan 1,3 miljoen exemplaren zijn verkocht. Capcom staat nu met slechts één spel, Monster Hunter 3: Ultimate, in de top tien. De overige zijn van Nintendo.

Vorige week werden in Japan bijna tachtigduizend exemplaren van de Nintendo 3DS of 3DS XL verkocht. Volgens marktonderzoeksbureau Media Create had de aanstaande release van Monster Hunter 4 daar iets mee te maken.

De Monster Hunter-serie, waarvan in 2004 de eerste versie verscheen voor de PlayStation 2, is ongekend populair in Japan. Binnen de reeks zijn zestien spellen verschenen waarvan wereldwijd bijna 27 miljoen exemplaren verkocht zijn. Monster Hunter Tri was in 2010 een van de populairste spellen voor de Nintendo Wii. Daarnaast is er een stripboekenreeks, een kaartspel en is er mogelijk een film in de maak.


Monster Hunter 4 populair in Japan