Monster Hunter 4 na de zomer in Japan

Het nieuwste deel in de Monster Hunter-reeks wordt 14 september uitgegeven in Japan. Monster Hunter 4 is in de maak voor de Nintendo 3DS. Dat heeft uitgever Capcom maandag bekendgemaakt. De reeks is met 26,8 miljoen verkochte spellen een van de populairdere producties van het bedrijf dat onder meer Resident Evil en Street Fighter maakt.

Traditioneel betekent de release van een nieuwe Monster Hunter een flinke financiële impuls voor het gamebedrijf. Alleen in de eerste week ging Monster Hunter Tri voor Nintendo Wii ruim een half miljoen keer over de toonbank in Japan.

Het nieuwste spel in de Monster Hunter-reeks moet meer vrijheid bieden. Zo kunnen spelers in gevechten de vijandelijke monsters beetpakken. Daarnaast kunnen de monsters gebruikmaken van de omgeving en de speler bijvoorbeeld in het nauw drijven.

Capcom zag zijn winst in het afgelopen boekjaar halveren naar 22,9 miljoen euro. Het bedrijf heeft aangegeven hoge verwachtingen te hebben van Monster Hunter 4 voor Nintendo 3DS. Het spel is nog niet aangekondigd voor een release in Europa.


Monster Hunter 4 na de zomer in Japan (Foto: Novum)