De Jong: "Jammer dat ik er niet bij was"

Nigel de Jong vindt het jammer dat hij niet werd uitgenodigd voor Oranje. De controleur van AC Milan richt zich voorlopig op zijn spel in Italië. De Jong speelde in november vorig jaar tegen Duitsland zijn laatste interland voor Oranje.

Daarna stond hij door een achillespeesblessure buitenspel. De 28-jarige middenvelder is weer fit en heeft een basisplek bij Milan. Toch haalde bondscoach Louis van Gaal hem niet bij de selectie voor duels met Estland en Andorra.

"Ik vond het jammer dat ik er niet bij was, maar het was ook belangrijk dat we bij AC Milan met elkaar konden trainen en dat we beter op elkaar ingespeeld konden raken", zei De Jong op de clubsite van werkgever Milan.

De ex-Ajacied ziet ook de voordelen van zijn aanwezigheid op Milanello. Milan speelde bovendien een oefenduel in Zwitserland, waar Kaká zijn rentree maakte. "Het gaat erom dat de nieuwe jongens in de groep hun draai weten te vinden, daar moeten we iedere dag hard voor werken. Oranje komt wel weer, ik kom op termijn wel weer bij het nationale team. Deze trainingen op Milanello waren ook van belang", aldus De Jong.