'Jack Nicholson met pensioen'

Hollywood legende Jack Nicholson is met pensioen. Na zo'n 55 jaar films te hebben gemaakt is de inmiddels 76-jarige acteur er helemaal klaar mee. Het nieuws gerucht werd bekendgemaakt door RadarOnline.com, die dit van een 'betrouwbare bron' in Hollywood hebben vernomen.

Dezelfde bron weet ook te melden waarom Nicholson uit het filmvak stapt. De 76-jarige acteur heeft namelijk last van geheugenverlies en heeft zodoende moeite om zijn teksten te onthouden. De drievoudige Oscar-winnaar was in 2010 voor het laatst op het witte doek te zien in de film How Do You Know. Nicholson was onlangs nog gevraagd voor een hoofdrol in de film Nebraska, maar liet weten daar geen interesse in te hebben.

Nicholson begon zijn loopbaan in de vijftiger jaren als assistent van de beroemde animators William Hanna en Joseph Barbera bij MGM. In 1958 maakt de acteur zijn debuut in de film The Cry Baby Killer van regisseur Jus Addiss, waarin hij in de titelrol te zien was. Sindsdien was Nicholson in vele tientallen films te zien, waaronder klassiekers zoals The Little Shop of Horrors (1960), Easy Rider (1969), One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975), The Shining (1980), Mars Attacks (1996) en The Bucket List (2007).

"Jack is niet van plan zich terug te trekken uit de schijnwerpers. Hij trekt zich niet terug uit het publieke leven. Hij wil alleen geen eerbetoon," zegt de bron tegen RadarOnline. "Hij is blij dat hij nu lid kan worden van het gepensioneerdenclubje, net zoals Sean Connery." Woordvoerders van Jack Nicholson hebben nog niet officieel gereageerd op dit bericht.