James Spader als Ultron in Avengers-vervolg

Niet lang nadat Warner Brothers en DC de aandacht opeisten door te verklaren dat Ben Affleck in 2015 te zien zal zijn als Bruce Wayne/Batman in het vervolg op Man of Steel laat Marvel weten ook niet stil te zitten. In hetzelfde jaar als de Superman/Batman film verschijnt immers Avengers: Age of Ultron, een van de vervolgfilms van het succesvolle The Avengers van vorig jaar. Het nieuws? Het titelpersonage is gecast.

De rol van Ultron zal worden gespeeld door James Spader. In de comics is Ultron een crimineel gestoorde zelfbewuste robot die de mensheid wil veroveren en uitroeien. Hij heeft superkrachten die zowel lichamelijk als mentaal zijn (hij is heel sterk, wendbaar en superintelligent) en heeft het niet zo op de Avengers.

Het is nog niet duidelijk welke vorm Ultron zal hebben in de film, en dus ook niet of Spader in een pak gehesen zal worden, motion capture zal doen of alleen de stem van een geanimeerde versie zal vertolken. Spader is de laatste jaren bekend van series als Boston Legal en The Office en zal vanaf september de hoofdrol spelen in de actieserie The Blacklist op NBC.

Avengers: Age of Ultron zal de filmzomer van 2015 openen op 1 mei. Een exacte Nederlandse datum is nog niet bekend.