Tony Jaa in Fast 7

De Thaise acteur Tony Jaa, bekend van zijn rollen in onder meer Ong Bak en The Protector, is ingelijfd in de cast van Fast & Furious 7. De stuntman annex actieheld is de laatst nieuwe toevoeging aan de langlopende actieserie, nadat Jason Statham ook al zijn opwachting zou maken.

Jaa is vooral bekend vanwege zijn in Thailand geproduceerde actiefilms, waarin zijn vechtkunsten en stunts hoge ogen gooien. Zijn acteerwerk heeft hem hierdoor de bijnaam 'de Thaise Jacky Chan' opgeleverd, aangezien zijn films behalve veel vecht- en stuntwerk ook flink wat humor bevatten én hij al zijn stunts zelf uitvoert. Met de film Ong Bak, wat 'Muay Thai Warrior' betekent, vergaarde Jaa zijn eerste bekendheid. Hierna speelde, co-schreef en co-regisseerde hij de vervolgen Ong Bak 2 en 3, die een stuk minder goed ontvangen werden, maar desondanks uitblinkten in vecht-choreografie en stuntwerk. Verder is Jaa te zien in Tom Yum Goong, op de internationale markt bekend als The Protector, eveneens een film die opvalt door de acrobatische stunts, bottenkrakende vechtscènes en flinterdun plot. Een vervolg hierop is kortgeleden uitgebracht.

De rol is Jaa's eerste Engelstalige klus en hij zal zich begeven tussen Hollywood-zwaargewichten als Vin Diesel en Dwayne Johnson. Wat zijn rol precies in zal houden is op dit moment nog niet bekend. Toen aan hem werd gevraagd wat hij ervan vond om in een film te spelen met zulke grote actiehelden en of hij van ze zou kunnen winnen, reageerde hij met: "De kans krijgen om te werken met Vin Diesel en The Rock maakt me al een winnaar."

Opgewassen tegen Vin en Dwayne?