[Premier League] Podolski schenkt Arsenal zege in derby

Arsenal heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Aston Villa. In een Londense derby waren The Gunners te sterk voor Fulham. Na een sterke openingsfase werd Arsenal al na een kwartier spelen beloond met de voorsprong. Aaron Ramsey schoot van buiten de zestien op doel. Spits Olivier Giroud besloot de bal te controleren en hij schoot goed raak langs doelman David Stockdale.

Adel Taarabt leidde Fulham veel in de aanval, maar de Marokkaanse middenvelder werd onvoldoende ondersteund door zijn teamgenoten bij de ploeg van Martin Jol. Vlak voor rust kreeg Fulham het deksel op de neus toen Podolski profiteerde in de rebound na een gekeerd schot van Theo Walcott.

Na rust liet Arsenal de thuisploeg verder opstomen en wilde het Fulham zichzelf moe laten spelen. Halverwege de tweede helft profiteerde Arsenal. Na een goede combinatie via Giroud en Santi Cazorla kwam de bal bij Podolski, die zijn tweede maakt met een strak en laag schot vanaf de rand zestien.

Tien minuten later kreeg Fulham dan wel eindelijk loon naar werken. Darren Bent kon van dichtbij intikken op een voorzet van Dimitar Berbatov. Het was echter al veel te laat, want Arsenal had de drie punten al lang in de zak.