Importeren van een Xbox One mogelijk

Na het slechte nieuws dat Xbox One voor ons Nederlanders niet in 2013 gaat verschijnen kunnen we nu melden dat de console wel regiovrij is. Albert Penello, de baas van de marketingafdeling van Microsoft, geeft in een interview enkele tips.

Microsoft benadrukt nogmaals dat de reden van de vertraging puur en enkel de vertalingen van de stemcommando's van het dashboard is. Dat er een tekort zou zijn is volgens het bedrijf niet aan de orde.

Penello vertelt dat de console in principe in elk land werkt, op de landen met stroomverschillen uit de stopcontacten na. De games zijn regiovrij. Er zijn genoeg launchconsoles al ziet Microsoft liever dat iedereen wacht tot de console in desbetreffende land officieel uit is. Over de marketplace had hij het volgende te vertellen: "Je kunt een van de 13 digitale marktplaatsen gebruiken die overeenkomen met onze lanceringmarkten, ervan uitgaande dat je een geldig betaalmiddel voor die landen hebben. Veel mensen in Europa reizen, verhuizen en bezoeken familie." Hij voegde subtiel daaraan toe: "Natuurlijk, als je prepaidcards gebruikte..."

Muziek en video's kunnen wel worden beperkt door problemen met licenties. Netflix bijvoorbeeld werkt alleen in ondersteunde landen. Er zijn dus mogelijkheden voor ons Nederlanders om met een beetje moeite een Xbox One in het buitenland te halen.