Headset standaard meegeleverd bij Xbox One

Xbox One komt in november in de winkel te liggen met een headset. Dat heeft Microsoft donderdagmiddag bekendgemaakt via een presentatievideo. De toevoeging van de headset is opmerkelijk omdat Microsoft dit voorjaar nog aangaf dat praten met andere spelers via de speaker van de Kinect-sensor moest werken.

Naast de headset wordt de spelcomputer ook geleverd met een HDMI-kabel die 4K-beelden kan doorgeven. Voor het spelen van games of het bedienen van de spelcomputer kunnen gamers gebruikmaken van zowel de klassieke controller als de bewegingsgevoelige Kinect-camera. Beiden worden in de doos meegeleverd.

De controller kan draadloos gebruikt worden of via een Micro USB-kabel aangesloten worden op de spelcomputer. De Kinect-sensor is via een kabel verbonden met de spelcomputer. De camera herkent meer bewegingen, kan geluiden beter onderscheiden en maakt beelden in een hogere beeldkwaliteit dan zijn voorganger.

In juni maakte Microsoft al bekend dat Xbox One 499 euro moet kosten. Dat is honderd euro meer dan dat Sony vraagt voor de basisversie van PlayStation 4.


Headset standaard meegeleverd bij Xbox One