Xbox One kan afkoelen

Microsoft heeft veiligheidsmaatregelen genomen om een Xbox One-console te beveiligen tegen oververhitting. Het apparaat kan het energieverbruik zelf verlagen als het nodig is.

Leo del Castillo, algemeen manager van console-ontwikkeling bij Microsoft, vertelt dat Microsoft gebruikers wil beschermen om gekke dingen te doen zoals de ventilatieopeningen van de console te blokkeren of het spelen voor langere tijd in hete omgevingen. Xbox One heeft de mogelijkheid om zijn eigen warmte-ontwikkeling te controleren.

"Op de manier hoe we de console hebben ontworpen zijn we nooit echt van plan geweest om naar maximale snelheid onder normale omstandigheden te gaan", zei hij. "Maar er is overhead. Dus we staan toe dat de ventilator tot aan de maximale snelheid gaat en en dat lost het probleem vaak al op zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen."

De gebruiker realiseert zich hopelijk dan dat de console het warm heeft en neemt maatregelen. Zo niet, dan zal de interface van Xbox One laten weten dat de console te warm begint te worden. Ondertussen kan Xbox One kan het energieverbruik aanzienlijk verminderen om de interne onderdelen te beschermen tegen oververhitting.

"Een ding waar we meer flexibiliteit mee hebben is dat we de kracht van de console aanzienlijk terug kunnen draaien", zei del Castillo. "We hadden minder flexibiliteit bij Xbox 360. In principe, als we de warmte niet konden afvoeren, was er niet heel veel mogelijk om de warmte-ontwikkeling te stoppen, dus we hadden een beperkte hoeveelheid tijd voordat het zichzelf uitschakelde. Xbox One kan er voor kiezen naar een lagere energiestand te gaan, zo laag zelfs dat het in die modus vrijwel geen luchtstroom nodig heeft."

Gelukkig komt de console pas in november uit, dan hebben we geen last van te hete zomers.

Xbox One