Geen ruimte voor lift in 200 meter hoog gebouw

De toekomstige bewoners van een appartementencomplex in het Spaanse Benidorm kunnen het beste alvast gaan trainen voordat ze hun nieuwe woning eind dit jaar zullen betreden. Door een blunder is er in het gebouw geen ruimte voor een werkende lift.

Het InTempo appartementencomplex was ontworpen om symbool te staan voor hoop en voorspoed en om de wereld te laten zien dat de stad de economische crisis te boven was gekomen. Om dit nog eens te benadrukken werd het ontwerp aangepast van de originele 20 verdiepingen naar 47 verdiepingen.

Er werd echter geen rekening gehouden met een grotere lift die nodig is voor het hogere gebouw. Nu de bouw voor 94 procent is afgerond komt men tot de ontdekking dat er geen ruimte is voor de grotere motor die is vereist.

De enige oplossing die overblijft is liften aan de buitenkant van het gebouw, zoals ook het Bonaventure Hotel in Los Angeles dat heeft. Dit brengt echter een behoorlijk prijskaartje met zich mee. Het is een enorme tegenvaller voor de projectontwikkelaars, die naast dit incident, ook al te kampen hebben gehad met grote financiële problemen.