Slagter verruilt Belkin voor Garmin

Wielrenner Tom-Jelte Slagter maakt de overstap naar Garmin-Sharp. Dat heeft de Amerikaanse wielerformatie donderdag bekendgemaakt. Slagter komt over van Belkin, waar hij weigerde zijn contract te verlengen. De 24-jarige Groninger maakte begin dit jaar naam bij het grote publiek door de Tour Down Under te winnen.

Slagter en Belkin leefden al geruime tijd in onmin. Vanwege Slagters weigering zijn aflopende contract te verlengen hield de ploegleiding hem thuis voor Tour de France, terwijl Slagter in een eerder stadium wel een toezegging was gedaan. Geruchten over een transfer naar Garmin deden al een tijd de ronde.

Slagter, die zijn vertrek bij Belkin woensdag al bekendmaakte, is content met zijn nieuwe werkgever. "Samen met mijn management heb ik gezocht naar het beste team en ik geloof dat Garmin-Sharp het meest geschikt is voor mij. Ik zou graag constanter op World Tourniveau willen worden en ik denk dat Garmin de juiste plek is om mij te kunnen ontwikkelen."

Teambaas Jonathan Vaughters noemt Slagter de ideale aanvulling op zijn team. "We zijn altijd op zoek naar de ontwikkeling van jong talent en Tom-Jelte past perfect bij ons. Hij is een explosieve renner met veel potentie." Slagter werd in 2011 prof bij de voormalige Rabobankploeg, waarvoor hij tweemaal in de Giro startte en een keer in de Vuelta.