Doe Maar-documentaire in première op NFF

De documentaire Doe Maar: Dit is Alles van Martijn Nijboer en Patrick Lodiers gaat in première tijdens de 33e editie van het Nederlands Film Festival. Op 28 september kunnen genodigden de film voor het eerst zien in de Utrechtse Stadsschouwburg. Het publiek kan diezelfde avond terecht in de bioscoop, laat de festivalorganisatie maandag weten.

De film toont naast een grote dosis muziek van de band, waaronder uiteraard hits als 'Is Dit Alles' en 'De Bom', ook de onderlinge verhoudingen tijdens de begin- en nadagen van de band en de hysterie van de fans. Doe Maar, bestaande uit Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks, reist momenteel door Nederland met de allerlaatste concerttoer van de band.

Doe Maar beleefde de absolute hoogtijdagen tijdens de jaren tachtig en gaf in 1984 een afscheidsconcert. De bandleden gaven aan veel moeite te hebben met het omgaan met de enorme roem. De band kwam echter in 2000, 2008, 2012 en 2013 bijeen voor enkele reünieconcerten. In 2000 verscheen tevens een nieuw studioalbum.

Nijboer regisseerde eerder Je Zal het Maar Hebben, dat in 2003 werd genomineerd voor het Gouden Beeld en de tv-serie Over Mijn Lijk. Samen met Lodiers maakte hij de documentairereeks Patrick in de Bijlmer. Doe Maar: Dit Is Alles bevat archiefbeelden en nooit eerder vertoond fotomateriaal van onder anderen fotografen Jan Bogaerts en Bert Nienhuis.


Doe Maar-documentaire in première op NFF (Foto: Novum)