Oud-PSV'er Alex helpt PSG aan Supercup

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond ten koste van Girondins Bordeaux de Franse Supercup veroverd. De winnende treffer viel pas in de vijfde minuut van de blessuretijd. Lang zag het er niet naar uit dat landskampioen Paris Saint-Germain de Trophée des Champions zou gaan winnen. Bordeaux scoorde in Libreville namelijk als eerste. Henri Saivet zorgde voor een 0-1 ruststand.

Pas in de 81e minuut kwam Paris Saint-Germain op gelijke hoogte. Door het doelpunt van Hervin Ongenda leken beide ploegen zich te moeten klaarmaken voor een verlenging. Oud-PSV'er Alex dacht daar echter anders over en in de 95e minuut kopte hij het winnende doelpunt binnen voor PSG.

Voor de derde keer legt de Parijse club daarmee beslag op de Franse Supercup. Eerder won de club die prijs in 1996 en 1999. Bekerwinnaar Bordeaux pakte de Supercup drie keer, in 2009 voor het laatst.