Beslissing De Jong stemt Cruijff tevreden

Siem de Jong gaf afgelopen vrijdag aan dat hij niet bezig is met een transfer en dat hij komend seizoen voor Ajax speelt. Volgens Johan Cruijff een 'mooi signaal'.

Na afloop van vorig seizoen gaf de aanvoerder van Ajax aan open te staan voor een transfer. De gewenste club kwam nog niet voorbij, waarna De Jong heeft besloten zich volledig op Ajax te richten. Trainer Frank de Boer toonde zich eerder al verheugd met de keuze van De Jong en nu spreekt ook Cruijff zijn waardering uit.

"Op de jongere spelers binnen de selectie zal dit een positief effect hebben", zegt Cruijff in gesprek met Voetbal International. "Zij constateren nu dat hun aanvoerder nog genoeg uitdagingen en ontwikkelingsmogelijkheden bij Ajax ziet. Dat is van begin af aan onze insteek geweest, toen we dingen gingen veranderen bij de club: omstandigheden creëren die het voor spelers interessant maken hier te trainen en te spelen."

De Boer hoopt dat de huidige selectie van Ajax intact blijft. Of dat ook gebeurt is onzeker. Christian Eriksen en Toby Alderweireld verkochten eerder aan Bayer Leverkusen al 'nee'. Alderweireld zag ook een transfer naar Norwich City niet zitten. Naar verluidt staan beide spelers in de belangstelling van Liverpool.

Mochten Eriksen en Alderweireld niet vertrekken, staan zij en Ajax open voor een contractverlenging. Het contract van De Jong loopt door tot 2015.