Topacteurs voegen zich bij Everest

Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Josh Brolin en John Hawkes willen meewerken aan het drama Everest. De topacteurs onderhandelen over rollen als bergbeklimmers, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De film gaat over drie expedities die in 1996 de dodelijkste dag op de Mount Everest ooit opleverden.

Gyllenhaal, bekend van onder meer Brokeback Mountain, zou de leider spelen van een expeditiegroep. Zero Dark Thirty-acteur Clarke is in de race voor de rol van klimmer Rob Hall, waarvoor eerder Christian Bale nog in onderhandeling was. Brolin, die binnenkort te zien is in de misdaadthriller Oldboy van Spike Lee, is in gesprek voor de rol van klimmende dokter en Lincoln-acteur Hawkes zou een trage klimmer moeten spelen.

De IJslandse Baltasar Kormákur, bekend van de romantische komedie 101 Reykjavík, heeft al getekend voor de regie. Het scenario is gebaseerd op journalistieke verslagen van de zwarte dag in de Himalaya en gesprekken met de overlevenden. De opnamen van het drama staan gepland voor november.

De drie klimgroepen werden in mei 1996 overvallen door een onverwachte storm. Die kostte het leven aan acht bergbeklimmers op de beroemde berg tussen Nepal en Tibet.


Topacteurs voegen zich bij cast klimdrama Everest (Foto: Novum)