Van der Hoorn van Utrecht naar Ajax

Ajax heeft in hoofdlijnen een akkoord bereikt met FC Utrecht over de transfer van Mike van der Hoorn. De 20-jarige verdediger tekent een contract voor vier seizoenen bij de Amsterdamse club. Dat maakte Ajax vrijdag bekend. Van der Hoorn moet nog wel medisch worden gekeurd en er moet nog aan een aantal administratieve voorwaarden worden voldaan.

Van der Hoorn doorliep de jeugdopleiding van Utrecht en beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak. Met de domstedelingen eindigde hij verdienstelijk als vijfde in de Eredivisie. In totaal kwam hij tot 44 competitieduels voor de club. De in Almere geboren mandekker nam vorige maand met Jong Oranje deel aan het EK in Israël.

"Ik besef dat ik alles dat ik tot op dit moment als voetballer heb mogen meemaken, te danken heb aan FC Utrecht", laat Van der Hoorn weten. "Ik heb hier mogen debuteren en een geweldig mooi seizoen mogen meemaken. Ajax is voor mij een nieuwe uitdaging en een nieuwe ervaring. Ik heb veel zin om bij Ajax aan de slag te gaan, maar ik zal mijn tijd in Utrecht nooit vergeten."

Ajax ziet in Van der Hoorn de opvolger van Toby Alderweireld, die waarschijnlijk naar het buitenland vertrekt.