Gamers kunnen Worms zelf vormgeven

Gamers kunnen in het nieuwe Worms-spel hun eigen spel samenstellen. Dat is voor het eerst in de reeks. Worms: Clan Wars.

Het spel ondersteunt het gebruik van Steam Workshop, hierdoor kunnen gamers zelf levels, voorwerpen, opdrachten en stemgeluiden in het pc-spel stoppen en met elkaar delen. Dat zei ontwikkelaar Gavin Wood van studio Team 17 in een interview met gamewebsite Strategy Informer.

Gamers kunnen zelf bepalen wat voor extra's zij voor het strategiespel Worms: Clan Wars downloaden. Bovendien zullen alle extra's gratis zijn. "Zelf hebben wij helemaal geen plannen om extra downloads tegen betaling aan te bieden", zei Wood in het interview. In de Worms-serie bekogelen meerdere teams, bestaande uit vier wormpjes, elkaar met allerlei absurde wapens. Diegene die als laatste op het speelveld staat wint.

Niet lang na de lancering van het spel brengt Team 17 de Mission Toolkit op de markt. Op die manier kunnen gamers gebruikmaken van verschillende functies van het spel om zo hun eigen uitdagingen te bouwen. Deze update is gratis. "Dat leek ons het meest logische om te doen", aldus de ontwikkelaar van Team 17.

Worms: Clan Wars verschijnt later dit jaar voor de pc. Daarnaast moet de serie binnenkort ook via Facebook te spelen zijn. Sinds 1995 zijn zestien spellen binnen de reeks uitgegeven voor diverse spelcomputers. In 2003 maakte de game de overstap naar een driedimensionale spelwereld, maar latere spellen grepen nog regelmatig terug op het vertrouwde tweedimensionale speelveld.