Rampenfilmmaker Emmerich heeft zelf vliegangst

Regisseur Roland Emmerich, bekend van de grootste rampenfilms uit de recente filmgeschiedenis, is zelf doodsbang als hij met het vliegtuig gaat. "Zodra ik een vliegtuig binnenstap, denk ik aan neerstorten", biecht de maker van Idependence Day, Godzilla en 2012 op tegen de Canadese filmsite Total Film.

"Bij ieder geluidje dat ik hoor, vraag ik meteen aan de stewardess wat er aan de hand is" , gaat de 57-jarige Emmerich verder. "Mijn god, ik vind vliegen naar Vancouver vreselijk omdat de lucht hier zo beweeglijk is. In een klein privévliegtuigje is dat echt doodeng."

De filmmaker weet nog hoe George Clooney hem tijdens een persreis in Cancun vertelde dat hij met een normale vliegmaatschappij terug naar de Verenigde Staten zou vliegen. Emmerich dacht in eerste instantie nog hoe lekker het zou zijn om met een stevige kist terug te vliegen. "Meteen daarna bedacht ik dat er dan na een ongeluk in de krant zou staan: George Clooney en zijn medepassagiers..."

Emmerichs nieuwe film White House Down gaat over een lijfwacht van de Amerikaanse president die het samen met de president opneemt tegen een groep terroristen die het Witte Huist binnenvalt. De film, met Channing Tatum en Jamie Foxx in de hoofdrollen, draait vanaf 12 september in Nederland.


Rampenfilmmaker Emmerich heeft zelf vliegangst (Foto: Novum)