[PC Darts] Van Gerwen wint in Crawley

Darter Michael van Gerwen heeft zijn volgende Pro Tour overwinning alweer binnen. Nadat de Brabander de eindstreep zaterdag niet wist te halen, trok hij op de Players Championship van vandaag wel aan het langste eind door Andy Hamilton in de finale met 6-1 te verslaan. Voor Mighty Mike is deze overwinning al zijn zevende van dit kalenderjaar.

Even leek het erop alsof Van Gerwen in de halve finale zou stranden. Tegen Brendan Dolan liep hij tegen een 5-2 achterstand aan, maar kwam ijzersterk terug. Hij wist de achterstand om te buigen in een nipte overwinning. Mighty Mike miste in de halve finale nog de dubbel 13 voor een 9-dart finish. Ook zijn Noord-Ierse tegenstander kon net niet de perfecte leg produceren, Dolan miste op dubbel 18.

De winnaar van de zaterdag, Peter Snakebite Wright, kwam vandaag tot de laatste 16, waar hij door James Wade werd verslagen. Phil Taylor heeft zijn draai nog steeds niet gevonden op de Pro Tour van 2013. De grootmeester leed ook vandaag een vroege nederlaag, Robert Thornton was hem bij de laatste 16 met 6-5 te sterk af.

De Players Championships van dit weekend waren voor veel spelers de generale repetitie voor het EK dat van 4 t/m 7 juli in Meulheim, Duitsland wordt gehouden.

Kwartfinales    
Michael van Gerwen (Ned) 6-1 Andy Smith (Eng)
Brendan Dolan (N-I) 6-4 Wes Newton (Eng)
Andy Hamilton (Eng) 6-4 Jamie Caven (Eng)
Robert Thornton (Sch) 6-3 James Wade (Eng)
     
Halve finales    
Michael van Gerwen (Ned) 6-5 Brendan Dolan (N-I)
Andy Hamilton (Eng) 6-2 Robert Thornton (Sch)
     
Finale    
Michael van Gerwen (Ned) 6-1 Andy Hamilton (Eng)