MPCC hekelt Giro-organisatie na dopinggevallen

de Beweging voor een Geloofwaardig Wielrennen (Mouvement pour un cyclisme crédible - MPCC) is niet blij met de organisatie van de Giro d'Italia. Onlangs werden Danilo Di Luca en Mauro Santambrogio betrapt op doping. Beide reden voor de Vini Fantini, de enige ploeg uit de Giro die geen lid is van de MPCC.

De MPCC verenigt wielerploegen die de strijd tegen doping aanbinden. De leden verbinden zich bijvoorbeeld aan strengere straffen voor dopinggebruik dan normaal door internationale regelgeving wordt opgelegd. Vandaag kwamen de leden bij elkaar maar voorafgaand aan de vergadering kwam voorzitter Roger Legeay nog terug op de dopinggevallen: "Ik had de Giro-organisatie een brief geschreven, waarin ik wilde aankaarten dat van de vier ploegen die op uitnodiging mochten deelnemen, er slechts één geen lid was van de MPCC. Het is die ploeg die uiteindelijk in de problemen is gekomen."

"Alle MPCC-ploegen houden zich tot nu toe perfect aan de regels van onze beweging", besloot Legeay tegenover het Franse persagentschap AFP. Hij doelde daarmee op AG2R. Die ploeg zag twee van haar renners positief testen op minder dan 12 maanden tijd. De afspraak is dan dat de ploeg de eerstvolgende grote koers aan zich voorbij laten gaan. Om die reden is AG2R nu niet actief in de Dauphiné.